Ασημένια Πανελληνιονίκης η Ιωακειμίδου στο άλμα εις ύψος!

Ένα ακόμη μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήρθε να προστεθεί στη συλλογή των αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας, αυτή τη φορά ασημένιο, με την Γεωργιάννα Ιωακειμίδου στο άλμα εις ύψος. Το Πρωτάθλημα διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας το Σαββατοκύριακο 2 και 3/7/2016 και ήταν κατηγορίας Παμπαίδων/Παγκορασίδων.

Έτσι μετά την Κορίνα Πολίτη (δυο φορές), τη Θάλεια Ζακυνθινού (δυο φορές), τον Θεόφιλο Ροντογιάννη αλλά και την Θεανώ Κοψιδά και τον Παναγιώτη  Σταύρακα σε πανελλήνιο σχολικό, η Γεωργιάννα είναι η 6η Λευκαδίτισσα αθλήτρια που ανεβαίνει σε βάθρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο άστατος καιρός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν βοήθησε στην επίτευξη καλών επιδόσεων, αφού μετά το ζέσταμα άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές διακοπές και ο αγώνας διήρκησε πάνω από 2 ώρες. Παρ’ όλα αυτά η Γεωργιάννα πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι και το 1,58μ, έμεινε όμως μακριά από το ρεκόρ της (1,65μ).

Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης και ο Κων/νος Ζαμπέλης στο άλμα εις μήκος και ο Δημήτρης Χαλικιάς στο έξαθλο.

Ο Κων/νος δεν είχε προλάβει να επανέλθει από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε τελευταία κι έτσι έμεινε μακριά από τις επιδόσεις του (6,02μ) κάνοντας ένα άλμα στα 5,57μ που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο από 5,68μ.

Ο Δημήτρης έκανε τον αγώνα του όσο καλύτερα μπορούσε, συγκέντρωσε 3.358 βαθμούς κάνοντας ρεκόρ στα εμπόδια (16’’45) και στη σφαιροβολία (11,32μ) και με αυτή την επίδοση κατέλαβε την 9η θέση.

Τα παιδιά αυτά ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία από τις Ακαδημίες του συλλόγου και με μεθοδικότητα, υπομονή και ακούραστη εργασία από τους προπονητές, τους διοικούντες αλλά και τους γονείς που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια καταφέρνουν να ανεβαίνουν σε βάθρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Και έπεται συνέχεια..

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για το Γυμναστικό Σύλλογο είναι το Σαββατοκύριακο 09 και 10/07/2016 όπου θα συμμετάσχει η Θάλεια Ζακυνθινού στο έπταθλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις  Σέρρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...