2οι Ιόνιοι αγώνες στίβου

gs

2οι ΙΟΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ – 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας είναι o μοναδικός σύλλογος στο νησί, που ασχολείται αποκλειστικά με τα αγωνίσματα του στίβου. Ιδρύθηκε το 1975 και από τότε μέχρι σήμερα πολλοί – επώνυμοι και μη – Λευκαδίτες έχουν περάσει από τις τάξεις του φέρνοντας κατά καιρούς πανελλήνιες επιτυχίες.

Ο σύλλογος συμμετέχει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια σε ημερίδες, διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ με πλήρεις αγωνιστικές ομάδες σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα αλλά και σε όλες τις κατηγορίες (παίδων- κορασίδων, παμπαίδων – παγκορασίδων, εφήβων – νεανίδων και ανδρών – γυναικών). Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν και τμήματα ακαδημιών για παιδιά από 6 χρονών. Το δυναμικό του συλλόγου περιλαμβάνει περίπου 90 ενεργούς αθλητές, με προεξέχοντες δύο εν ενεργεία Πανελληνιονίκες, τους Κωνσταντίνο Μπραντζουκάκη και Παναγιώτη Σταύρακα.

.

Οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου ήταν ένα όνειρο των διοικούντων του Γυμναστικού Συλλόγου, που με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να γίνει πραγματικότητα. Στις 22 Μαϊου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας. Ήταν η πρώτη φορά που το νησί μας φιλοξένησε επίσημους αγώνες στίβου και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν περίπου 400 αθλητές από 23 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις αθλητών – κάποιοι από τους οποίους είναι και μέλη της Εθνικής Ομάδας.

Η απόλυτη επιβράβευση των προσπαθειών μας ήρθε από το ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρό του Κο Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγώνες στη Λευκάδα αποτέλεσαν μια ευχάριστη νότα. Κανείς δεν περίμενε μέσα από την ομοσπονδία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πως ένας αγώνας που γίνονταν για πρώτη φορά θα είχε τέτοια συμμετοχή και θα πραγματοποιούνταν τέτοιες επιδόσεις.

Φέτος ο Γυμναστικός Σύλλογος ετοιμάζει τους 2ους Ιόνιους Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαϊου 2012. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από πέρυσι και η προσπάθεια των διοικούντων στοχεύει στην ακόμα καλύτερη διοργάνωση των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία πρόσφατα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των διασυλλογικών αγώνων, με αποτέλεσμα διοργανώσεις όπως οι Ιόνιοι Αγώνες να γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί για την προετοιμασία των αθλητών του στίβου. Προτεραιότητα των διοργανωτών είναι να έρθει κόσμος στο Στάδιο για να δημιουργηθεί αθλητικό περιβάλλον κατάλληλο για κορυφαίες επιδόσεις των αθλητών.

Εκ του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...