Απολογισμός του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας για τους 8ους Ιόνιους Αγώνες Στίβου

Το Σάββατο 26/05/2018 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας οι 8οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου με 362 συμμετοχές από 25 συλλόγους των Επτανήσων και των γύρω περιοχών. Με δεδομένο ότι την ίδια ημέρα διοργανώνονταν ακόμη 5 σημαντικοί αγώνες ανά την Ελλάδα, η συμμετοχή κρίνεται άκρως ικανοποιητική.

Στο οργανωτικό κομμάτι όλα κύλησαν άψογα, αφού οι κριτές εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους και φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών και την εγκυρότητα των προσπαθειών τους, η γραμματεία και η ηλεκτρονική χρονομέτρηση λειτούργησαν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν άμεσα, οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και γενικά η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι επίσης τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, αφού πολλοί αθλητές και αθλήτριες πέτυχαν όρια πρόκρισης σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ και γενικά πέτυχαν τους στόχους τους.

Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν της πρωταθλήτριας Ελλάδας, κατόχου του Πανελληνίου ρεκόρ στο τριπλούν (13,11μ), χρυσή Βαλκανιονίκη σε μήκος και τριπλούν και χρυσής νικήτριας της φετινής παγκόσμιας Γυμνασιάδας στο τριπλούν, αθλήτριας του Κερκυραϊκού ΓΣ, Σπυριδούλας Καρύδη, που με άλμα στα 6,12μ πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση και έφτασε μόλις 8 εκ από την κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ. Θα είμασταν πανευτυχείς αν το κατάφερνε στους αγώνες μας κι ευχόμαστε σε αυτήν και τον εξαιρετικό προπονητή της Παύλο Σκορδίλη να το επιτύχουν πολύ σύντομα.

Επίσης καλές επιδόσεις σημειώθηκαν από τη Σωτηρία Ράπτη του ΑΓΣ Ιωαννίνων στα 80μ Παγκορασίδων με χρόνο 10’’13 και στο μήκος με 5,66μ, τον Μπέτση Εφραίμ από τον ίδιο σύλλογο στα 80μ Παμπαίδων με χρόνο 9’’52 και τον Σπύρο Ντουραχάνη του Α.Ο. Κερκύρας στα 1000μ Παμπαίδων με χρόνο 2’41’’19.

Από τους αθλητές του Γυμναστικού, η Εύα Καββαδά επιβεβαίωσε το όριο πρόκρισης αφού έτρεξε τα 80μ σε 10’’90, ο Κων/νος Φυτόπουλος πέτυχε όριο πρόκρισης στα 110μ εμπ Παίδων με χρόνο 16’’62 (στην κατηγορία του έχει πιάσει όρια στα 5 από τα 6 αγωνίσματα του εξάθλου), η Μιχαέλα Θειακού έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη με βολή στα 10,20μ (όριο 10,50μ), όμως λογικά σε επόμενους αγώνες θα τα καταφέρει και τέλος η Γεωργιάννα Ιωακειμίδου πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στο ύψος με άλμα στα 1,66μ και δείχνει ότι είναι έτοιμη για μεγάλα άλματα (τα όρια πρόκρισης στο ύψος τα έχει εξασφαλίσει σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και στα 100μ εμπ Κορασίδων).

Οι αγώνες φέτος ήταν αφιερωμένοι στη δράση των Special Olympics και τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή τους. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των αγώνων ήταν το αυθόρμητο και διαρκές χειροκρότημα του κόσμου κατά την παρουσίαση της 11μελούς ομάδας Special Olympics του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λευκάδας, στην οποία έχουμε τη χαρά και την τιμή να στεκόμαστε αρωγοί και η οποία υπό την προπονητική καθοδήγηση της Μαρίας Πολίτη και του Κων/νου Μαλακάση, στην παρθενική τους εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Special Olympics που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Λουτράκι, επέστρεψε με 16 μετάλλια (6 χρυσά, 4 αργυρά, 6 χάλκινα). Ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια και πολλές ακόμη επιτυχίες.

Για το Δ.Σ. του Γ.Σ. Λευκάδας

Ο Πρόεδρος

Σ. Μεσσήνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...