Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π/Κ

Το Σάββατο 2 Μαΐου διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες». Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας συμμετείχε με 4 αθλητές και 3 αθλήτριες που ήταν οι εξής:

Ο Ζαμπέλης Κωνσταντίνος στο άλμα εις μήκος, ο Χαλικιάς Δημήτρης στο άλμα εις ύψος και ο Μπάκας Χρήστος και ο Αποστόλου Χρήστος στα 100μ. Αυτοί οι τέσσερις συγκρότησαν και την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. Τα κορίτσια ήταν η Ιωακειμίδου Γεωργιάννα που έλαβε μέρος στο άλμα εις ύψος και η Νεφέλη Φίλιππα και η Θάλεια Ζακυνθινού στον ακοντισμό.

Στους αγώνες συμμετείχαν σωματεία των ΕΑΣ Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κέρκυρας.

Τα παιδιά πήγαν γενικώς καλά, αν και υπήρξαν κάποιες άτυχες στιγμές που τους στέρησαν κάποιες καλύτερες επιδόσεις και καλύτερες θέσεις στην κατάταξη.

Ο Κωνσταντίνος Ζαμπέλης σημείωσε επίδοση 4,91μ., έχοντας όμως για ελάχιστο άκυρο ένα μεγάλο άλμα. Ο Δημήτρης Χαλικιάς έμεινε στο 1,45μ στο ύψος. Βέβαια και οι δύο αθλητές ήταν παμπαίδες που αγωνίστηκαν σε κατηγορία Παίδων, έτσι η απειρία και κάποια τεχνικά λάθη τους στοίχισαν.

Οι Αποστόλου και Μπάκας στα 100μ σημείωσαν χρόνους 12’’ 57 και 13’’ 50 αντίστοιχα. Η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100, μέχρι τη 2η αλλαγή ήταν στη 2η με 3η θέση, όμως μη κάνοντας καλή αλλαγή, κατρακύλησαν στην 6η θέση σημειώνοντας χρόνο 51’’ 23.

Στις κορασίδες τα πράγματα πήγαν λίγο καλύτερα.

Η Θάλεια Ζακυνθινού έλαβε μέρος στα 100μ με εμπόδια και με επίδοση 16’’ 74 κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Στον ακοντισμό κορασίδων η ίδια αθλήτρια, με επίδοση 32,44μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Νεφέλη Φίλιππα κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 28,05μ, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Και οι δύο αθλήτριες είχαν άκυρες κάποιες καλές βολές.

Στο ύψος, η Γεωργιάννα Ιωακειμίδη, έριξε για λίγο με τα πόδια τον πήχη στο 1,55μ και μένοντας στο 1,53μ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ. Με αυτή την επίδοση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αθλήτρια έχει προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων που θα γίνει στις 11 και 12 Ιουλίου στα Γιαννιτσά, αλλά και στο Παίδων/Κορασίδων , όπου θα λάβει μέρος και η Θάλεια Ζακυνθινού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...